Goed voorbereid de weg op met de juiste accessoires

Om de hectiek van het alledaagse leven achter je te laten is niets zo heerlijk als een autotrip. Vergeet de werkstress, de verantwoordelijkheden en ervaar vrijheid terwijl je nieuwe horizonten verkent. Uiteraard ga niet op reis zonder de nodige uitrusting. Daarmee vermijd je de stress die je nou juist wilde ontlopen: lege telefoonbatterijen, medepassagiers die zich vervelen, onvoldoende plaats voor opslag, de weg kwijtraken. Het succes van een geslaagde trip zit hem in de accessoires.

4x4 accessoires

Afbeelding van www.autodoc.nl

Organizers heb je in alle soorten en maten: zo zijn er handige tassen die je over de rugleuning van de voorstoelen kan hangen met veel opbergvakken. Geen slingerend speelgoed of potloden meer. Vaak hebben ze ook een uitklapbaar tafeltje voor een iPad of een spelletje. Hele compacte organizers zijn verkrijgbaar voor bevestiging aan de zonneklep: zoek nooit meer naar zonnebril, autoregistratie, rijbewijs of andere documenten

Je hoopt hem niet nodig te hebben, maar je weet maar nooit: de pechset, compleet met alles wat je weer op weg helpt bij panne: gevarendriehoek, startkabels, veiligheidsvestjes, EHBO-kit, reservelampen en een zaklamp en nog meer. De sets worden geleverd in compacte, plaatsbesparende tassen. Mocht je de grens overschrijden, ben je vaak verplicht om bepaalde artikelen bij je te hebben.

Navigatiesystemen worden in een snel tempo geavanceerder en er is ook veel keuze. Een moderne navigatie doet meer dan alleen ervoor zorgen dat je de weg niet kwijtraakt. Je ontvangt tevens informatie over verkeersopstoppingen, wegwerkzaamheden en flitsinformatie. De systemen met een bluetooth-verbindingen laten je ook handsfree telefoneren. Zei er iemand ooit dat een navigatiesysteem chauffeurs lui maakt? In werkelijkheid verhogen ze zowel het rijgemak als de veiligheid.

Vergeet het gepruts met USB-laders en koop een omvormer voor de auto. Aangesloten op de sigarettenaansteker is de omvormer de multifunctionele laadapparatuur voor je smartphone en andere USB-laadbare toestellen, maar ook laptops. Ook is hij compatibel met tv-toestellen en koelkasten.

Een telefoonhouder is onmisbaar als je bereikbaar wilt blijven en ook als je via je foon navigeert. Je kunt hem overal op je dashboard of de voorruit installeren met een zuignap. Veel houders hebben een bevestiging die op het ventilatierooster past. Moderne houders laten je ook de telefoon in elke positie draaien zodat je kunt bepalen wie er op het scherm kan kijken.

Een lange autorit brengt vuilnis met zich mee. Met een goed afsluitbare kunststoffen afvalemmer heb je hierover geen zorgen. Er zijn exemplaren die je aan autoportieren of elk hard oppervlak kunt bevestigen met een sterke sticker of met een band aan een autostoel hangen. Voor optimale flexibiliteit kun je ook voor een opvouwbaar model kiezen.

Met de juiste accessoires is meer rijgenot verzekerd en ben je op alles voorbereid voor onderweg.