Heerlijk off-roaden met eigen 4WD door Portugal

overdag heerlijk off-roaden, ‘s nachts slapen in minstens viersterren hotels

4WD Travel neemt je graag mee op de ‘Portugal Premium’ off-road reis. We reizen hierbij in een periode, waarin de bloemen bloeien, de bomen op hun mooist en de velden grasgroen zijn. Eigenlijk is dit de beste tijd van het jaar om in Portugal te zijn. Gedurende deze reis overnachten we in uitstekende Portugese hotels en off-roaden we, door fraaie landschappen, langs of door rivieren, we zien wijnboerderijen, kastelen, authentieke Portugese dorpjes en maken kennis met het echte Portugal.

Deze ‘Portugal Premium’ off-road reis start in het noorden van Portugal en wel in Mondim de Basto. We verblijven hier in een viersterren hotel, genaamd Agua Hotels Mondim de Basto. Voorzien van zwembad en spa zullen we hier met elkaar kennismaken en gaan we genieten van een uitgebreid diner met typische locale gerechten uit de regio.

De volgende ochtend, na het ontbijt, gaan we richting Ribeira de Pena. We doorkruisen hoge bergen met werkelijk schitterende uitzichten, rivieren en kleine dorpjes. Lunchen doen we onderweg en aan het eind van de dag komen we aan in een viersterren hotel in Ribeira de Pena. Dit hotel is eveneens voorzien van een verwarmd zwembad en spa. Hier kunnen we heerlijk relaxen en in de avond genieten van een gastronomisch diner.

Na een rustige nacht en als we hebben ontbeten, rijden we met onze 4WD’s richting Alfandega da Fe. We rijden weer door de bergen, waarbij we veel waterdoorwadingen doen. We vertoeven in een groene omgeving, waar, qua natuur, veel fraais te zien zal zijn. Onze eindbestemming van vandaag is het viersterren hotel in Alfandega da Fe. Dit hotel bevindt zich op 1.100 meter hoogte, heeft een zwembad en spa en hier heb je een pracht van een panoramisch uitzicht. Onder het genot van een drankje wordt het alleen maar mooier uiteraard.

Ochtend drie biedt nog meer off-road plezier. Na het ontbijt en datzelfde adembenemende uitzicht gaan we met onze stalen rossen op pad. Vandaag doorkruisen we een van de meest fraaie omgevingen van Portugal, want we volgen de rivier de Douro, die grenst aan het buurland Spanje. We off-roaden langs kleine kasteeltjes, die ooit de verdedigingslinie van Portugal waren om Spaanse invasies het hoofd te bieden. We rijden richting Meda, waar we dineren en overnachten in een viersterren hotel met thermische zwembaden en een spa.

Dag vier brengt ons, na het uitgebreide ontbijt, naar het einddoel van vandaag Covilha. We off-roaden richting het zuiden, waarbij we in de buurt van de Spaanse grens blijven. We passeren riviertjes, rijden langs kasteeltjes en wijdse vlaktes. Ook rijden we vandaag door het natuurpark van Malcata. Dit is het leefdomein van de Iberische vos, in Portugal een beschermde diersoort. We krijgen in een lezing meer over deze eilandvos te horen. Deze fraaie dag eindigt in de hoogste stad van Portugal, Covilha en we overnachten in een viersterren hotel, voorzien van uitgebreide keuken en spa.

Op dag vijf off-roaden we van Covilha richting Piodao. We rijden naar het hoogste punt van Portugal in de Serra da Estrala op 2.000 meter hoogte. De rit van vandaag eindigt in het welbekende ‘Schist Villages’. Het hotel in Piodao is een viersterren hotel, waar we kunnen genieten van de omgeving en de locale keuken, waaruit de chef-kok ons heerlijk, vorstelijk eten voorschotelt. De avond kan zich voortzetten aan de bar, waar we gezellig afsluiten met verhalen over de afgelopen dag.

Op dag zes gaan we richting Castelo de Bode en vandaag verlaten we de dorpjes van ‘Xisto’ en off-roaden we door de Serra da Lousa, een landschap vol riviertjes en beekjes. We nuttigen de lunch onderweg en komen aan het eind van de dag aan in een viersterren hotel in Castelo de Bode, waar we in ons de avond laten verrassen door de geneugten van de plaatselijke keuken.

Dag zeven begint met een uitgebreid ontbijt, daarna bezoeken we ‘Alentejo’ en passeren de dam van ‘Montargil’, waar we van onze lunch zullen genieten. We rijden richting Alcacer do Sal en verblijven ’s avonds in een viersterren hotel, waar we van uitgebreid diner kunnen genieten.

De volgende ochtend is het alweer de één na-laatste dag van onze Portugal Premium hotelreis. Dit wordt misschien wel de meest indrukwekkende dag van de reis. We off-roaden namelijk door de Alentejo vlaktes, door olijfgaarden en gaan richting één van de meest indrukwekkende zandtracks van Portugal. Deze zandtracks zijn onderdeel van de zwaarste rally ter wereld geweest, de Dakar. Voor een dagje mogen we ons deelnemers aan deze roemruchte rally wanen, waarbij ons tempo uiteraard een stuk lager ligt, want we gaan voornamelijk genieten van al het moois, dat deze Portugese regio ons te bieden heeft. We overnachten in een viersterren hotel, voorzien van alle luxe, in Beja.

Dan is de laatste dag aangebroken, waarbij we de regio rond Beja verlaten en richting Portimao off-roaden. We rijden in de bergen van Monchique, doorkruisen rivieren en rijden door allerlei soorten landschappen, totdat we op onze eindbestemming aankomen. Die ligt in de Algarve*. We zijn in het zuidelijkste stuk van Portugal aangekomen, een enorm rijke omgeving met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Deze tikken we uiteraard eventjes aan als slot van deze onvergetelijke Portugal Premium hotelreis. We overnachten tot slot in een vijfsterren hotel in Portimao, voorzien van zwembad en spa. Hier sluiten we deze reis, onder het genot van een uitgebreid diner, af. Tot een volgend off-road avontuur?!

Inclusief: Premium hotels met bijbehorende maaltijden, bezoek aan verschillende bezienswaardigheden en wijnproeverijen. Vergunningen, plaatselijke gids, begeleiding 4WD Travel

Info: www.4wdtravel.nl of bel: +31(0)346-213029, of +31(0)6-20396749

Portugal

LEAVE A COMMENT