Je 4×4 in topconditie tijdens het off-roaden

Als je vaak in het onverharde verblijft, dan weet je dat terreinrijden een kostbare hobby is. Onderdelen slijten snel. Soms weet je niet of je schade hebt ondervonden tijdens het terreinrijden. Van belang is dan ook dat je je 4×4 in topconditie hebt alvorens je het terrein ingaat. Dit geldt niet alleen voor banden, of motor, of carrosserie. Net zo belangrijk zijn de hulpaccessoires, zoals lier, zandplaten en bijvoorbeeld een compressor. Modder en zand kunnen sluipmoordenaars zijn en gaan overal op en tussen zitten. Het is van belang je 4×4 goed schoon te maken, bij voorkeur na het off-roaden op een brug. Hierdoor kun je goed onder de auto komen met de hogedruk spuit. Je ramen dienen goed schoon gemaakt te worden, want zonder zicht kom je nergens.

Een van de onderbelichte onderdelen aan een 4×4 zijn de ruitenwissers. Er zijn diverse soorten, maten in verschillende prijsklassen. Ruitenwisserbladen van Hella hebben veel voordelen. Vervaardigt van slijtvast rubber dat prima bestand is tegen zonlicht, chemicali├źn en extreme temperaturen. Door het ontwerp van de bladen wordt de voorruit van je 4×4 goed gereinigd en houdt je goed zicht. De Hella ruitenwisserbladen hebben een lange levensduur en zijn dus een goede langdurige investering in je trouwe terreinauto. Ook vermeldenswaard wisserbladen Hella Cleantechkan worden ge├»nstalleerd is goed zelf te doen, want de omschrijving die je ontvangt na aanschaf, is duidelijk en overzichtelijk.

Vaak onderschatten mensen het belang van een goede ruitenwisser, echter vaak is slecht zicht een van de grootste oorzaken van een ongeval. Door niet goed werkende ruitenwissers is het zicht simpelweg minder en kan leiden tot potentieel gevaar. Als je ruitenwissers lawaai maken, strepen achterlaten en/of een stuiterende slag maken, dan dien je ze echt te vervangen. Het kan levens redden en tijdens het terreinrijden eveneens van levensbelang zijn. Je zult maar net voor een steile afdaling staan en niks zien. Dan verblijf je in een gevaarlijke situatie, die met een kleine investering te voorkomen was geweest. Het geeft een prettig en veilig gevoel om goed te kunnen zien. Het is een van de meest belangrijke zintuigen die we hebben. De ramen en vooral voorruit van onze 4×4 zijn een verlengstuk hiervan, daar behoren we net zo zuinig op te zijn.