Kostal rijhulpsysteem

Als u de rijgewoonten van de laatste jaren in ogenschouw neemt, merkt u hoe roekeloos mensen kunnen zijn. Er zijn veel verkeersongelukken gebeurd die mensen hun leven en anderen hun kostbare auto’s hebben gekost. Met het oog op de noodzaak van verkeersveiligheid leveren Kostal en andere op de toekomst gerichte auto-onderdelenleveranciers voortdurend rijhulpsystemen aan de auto-industrie. Deze systemen fungeren als extra ogen voor de bestuurder en bieden hulp op plaatsen waar de chauffeur niet met eigen ogen kan zien. Ze werken volgens hetzelfde principe als de steunwieltjes op kinderfietsen

De verwachting is dat als we in dit tempo doorgaan, er in de nabije toekomst misschien niet eens iemand meer nodig is voor de besturing van een auto. Het merk Mercedes Benz heeft deze technologie al overgenomen en andere automerken zullen dit ook doen. De Kostal rijhulpsystemen zijn met zorg voor vooruitstrefende chauffeurs ontwikkeld. De werking ervan gebeurt met sensoren die de directe omgeving voor hun rekening nemen.

De bedoeling is het verkrijgen van een groter zichtsveld, zodat een bestuurder op tijd de juiste beslissingen kan nemen. Andere met veiligheid verband houdende functies die de rijhulpsystemen uitvoeren zijn rijstrookbewaking, alsook het inschakelen van de noodremmen als het systeem voetgangers, auto’s of fietsers op een veilige afstand voor de auto waarneemt.

Rijhulpsystemen zijn niet uitsluitend bedoeld om in de hoognodige veiligheid te voorzien, maar voorzien tevens in comfort tijdens het rijden. U hoeft niet constant te letten op eventuele gevaren van links en rechts. U kunt rustig achterover leunen en zich ontspannen en op de voertuigcamera’s vertrouwen die als uw ogen fungeren. Echter, dit kan grote problemen opleveren als de camera’s niet naar behoren functioneren. U zult dan wellicht het systeem moeten laten repararen of geheel vervangen. De keuze voor de systemen van Kostal is een uitstekende, omdat deze bekend staan als de beste voor toekomstige autosystemen.

Meer informatie over www.Motor-Doctor.NL