Sleepkabel van Mammoth

Bij pech onderweg met je 4×4, is het enorm praktisch en handig om hier direct iets aan te kunnen doen. Om deze reden is het handig om altijd een sleepkabel of lint bij je te hebben. Gedwongen tot stilstand komen, geschiedt meestal niet op de meest plezierige plekken en met een sleepkabel kun je, samen met een medeweggebruiker die je te hulp komt, naar een autogarage of veilige plek te slepen. Ook kun je andere 4×4 rijders te hulp schieten als zij onverhoopt ergens stil staan.

Je kunt de kabel bevestigen aan een sleepoog bij de te slepen 4×4 en bij je eigen 4×4 bijvoorbeeld aan de trekhaak. Dit een erg praktische manier om te slepen. Handige attributen om aan te schaffen, zijn een zaklamp (voor in het donker) en een veiligheidsvest is zelfs noodzakelijk. De zaklamp kan van belang zijn, omdat sommige sleepogen aan de onderkant van je 4×4 gemonteerd zijn. Als je gesleept wordt zet je het contact aan, dien je je 4×4 in z’n vrij te zetten, van de handrem af en je dient je alarmlichten in te schakelen. Houd je voet van het rempedaal en de koppeling af. Bij automaten dien je je instructieboekje na te lezen, want dit werkt weer anders. Je wilt niet dat je bak sloopt, dus doe dit vooral. Houdt afstand van de sleepauto en rijdt vooral niet over de sleepkabel heen.

Als je op reis bent met je 4×4, dan kun je vast komen te zitten. Op zo’n moment is het handig en fijn om hulp te krijgen, die hulp kan in dit geval van de sleepkabel van Mammoth komen. Hiermee kom je een stuk verder, waarbij je gesleept wordt naar een veiligere plek. Eigenlijk onmisbaar om bij je te hebben tijdens een (off-road) reis.

De MAMMOTH sleepkabel is eenvoudig en snel te bevestigen door de veiligheidshaken. Het draagvermogen bedraagt 2.500 kilogram en de kabel is 4 meter lang, waardoor je goed op elkaar kunt reageren tijdens het slepen. Er zit 2 jaar garantie op de sleepkabel en je krijgt 14 dagen bedenktijd. Een echte aanrader dus en onmisbaar op het moment dat je in je voertuig stapt, je weet nooit of je ‘m nodig hebt. Misschien niet voor jezelf, maar dan toch zeker voor een ander.